JUSS OG SAMFUNN

Apple får by på Nortel-patentene

IKT-giganter samles til budkrig.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. juni 2011 - 10:07

Det amerikanske konkurransetilsynet, Federal Trade Commission (FTC), har godkjent at Apple byr på drøyt 6000 av patentene til det konkursrammede teleteknologi-selskapet Nortel, som skal auksjoneres ut. Selve auksjonen begynner førstkommende mandag.

Ifølge Reuters har FTC granske Apples interesse for patentene ut fra konkurransehensyn. Også Googles åpningsbud på 900 millioner dollar, skal ha blitt klarert av FTC.

De to selskapene er begge relativt relativt ferske som tilbydere av mobiltelefonteknologi, og ønsker å kjøpe patentene for å kunne stå sterkere i framtidige patentsøksmål. Men patentene dekker ikke bare mobilteknologi. Samlingen skal også inkludere patenter som dekker teknologier og metoder knyttet til nettbrett, nettsøk og sosiale medietjenester.

Også Intel og Ericsson er blant selskapene som ventes å by på aksjene. Samtidig er det flere selskaper som har protestert mot betingelsene for auksjonen. Årsaken til dette er at det ikke skal være noe krav om at selskapet som til slutt bli eier av aksjene, må videreføre lisensieringsavtaler som Nortel har inngått. Microsoft er blant selskapene som vil kunne rammes av dette.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.