Abonner

Apple får hacker-hjelp

Har ansatt sikkerhetseksperten som «reddet» Windows Vista.

Elitehackeren Kristin Paget har bekreftet at hun har blitt ansatt av Apple.
Elitehackeren Kristin Paget har bekreftet at hun har blitt ansatt av Apple. Bilde: Kristin Pagets Twitter-konto

Apple har det siste året blitt kritisert for å ha et for slapt forhold til sikkerhet. Ikke minst gjelder dette OS X. I våres, etter at Flashback hadde infisert mer enn 800 000 Mac-er, sa sikkerhetseksperter at Apple henger ti år bak Microsoft når det gjelder sikkerhet.

Nå viser det seg at Apple har ansatt en anerkjent sikkerhetsekspert som tidligere både har hjulpet og skapt hodebry for Microsoft, etter å ha blitt engasjert av selskapet for mer enn fem år siden. Tidligere kjent som Chris Paget, nå Kristin Paget, bekrefter overfor Wired at hun er Apple-ansatt. Nøyaktig hva Paget skal gjøre hos Apple, er ikke kjent. Men en person med hennes bakgrunn vil nødvendigvis være involvert i sikkerhetsspørsmål.

Pagets taushetserklæring til Microsoft har mer eller mindre forfalt, og ifølge Wired fortalte Paget mye om engasjementet under et foredrag i fjor. Et opptak av dette foredraget finnes her.

Paget skal sammen med en liten gruppe av elitehackere fått i oppdrag av Microsoft å sikre Windows Vista. På dette tidspunktet skal Microsofts sikkerhetsteam ha vært temmelig sikre på at Windows Vista var godt nok sikret, men det viste seg ikke å stemme.

Ifølge Paget skal hun og de andre innleide sikkerhetsekspertene ha funnet så sikkerhetsfeil i Windows Vista at lanseringen ble utsatt.

I det nevnte foredraget forteller Paget at hun, som på det tidspunktet fortsatt het Chris, egentlig misliker Windows sterkt og at hun egentlig er en skikkelig Unix/Linux-person. OS X er Unix-basert og muligens midt i blinken for Paget, selv det først og fremst er FreedBSD og Ubuntu/Debian hun nevner i foredraget.

Paget var fram til i sommer hackersjef i Recursion Ventures.

    Les også:

Les mer om: