JUSS OG SAMFUNN

Apple felte Samsung i Nederland

Rammet mobilgigantens logistikksenter i ny rettsfeide.

25. aug. 2011 - 08:50

Nederland brukes av Samsung som logistikksenteret for utskiping av sine mobiltelefoner til det europeiske markedet.

Det var derfor en artig seier for Apple at en nederlandsk domstol onsdag besluttet at Samsungs flaggskip på mobilfronten, Galaxy S II, ikke kunne selges av nederlandske datterselskap av Samsung. Det melder Wall Street Journal.

Dette påvirker ikke direkte salg i Europa utenom Nederland, men vil uansett skape en del plunder og heft fordi Samsungs nederlandske datterselskap ikke kan selge telefoner til en rekke andre europeiske land. Siden Nederland brukes som logistikk-senter for det koreanske selskapet må derfor Samsung tilpasse distribusjonskanalene for dette.

Lang krig

Det er en lang rekke juridiske prosesser mellom Apple og Samsung, som sloss i rettsaler verden over. Apple mener at Samsung i alt for stor grad har kopiert deres løsninger, og krever salgsforbud. Samsung har svart med motsøksmål.

Tidligere i august måtte Samsung stoppe salget av nettbrettet Galaxy Tab 10.1 i store deler av Europa etter en midlertidig forføyning i en tysk domstol. Denne ble for kort tid siden opphevet.

I den siste nederlandske saken har Apple anklaget Samsung for brudd på patent EP 2059868. Dette patentet dekker brukergrensesnittet for fremvisning og navigasjon i bilder på en touchscreen-telefon.

Galaxy S II ble stoppet av en nederlandsk domstol - men det vil ikke påvirke salget i resten av Europa. <i>Bilde: Samsung</i>
Galaxy S II ble stoppet av en nederlandsk domstol - men det vil ikke påvirke salget i resten av Europa. Bilde: Samsung

Norge ikke berørt

I en pressemelding fra Samsung melder selskapet at salget i de nordiske landene ikke vil bli berørt av den nederlandske rettskjennelsen. De skriver også at de ser på rettens beslutning som en bekreftelse på at produktene i Galaxy-serien utmerker seg og er innovative.

–Med hensyn til det ene patentkrenkelsen som nevnes i beslutniongen, kommer vi med alle mulige middel, inklusive rettslige skritt, til å sikre at det ikke blir noen avbrudd i tilgjengeligheten av smarte mobiler i Galaxy-serien til nederlandske konsumenter, skriver Samsung i pressemeldingen der de også understreker at beslutningen ikke vil få noen konsekvenser for andre europeiske markeder.

Salget vil også fortsette som normalt i Norden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.