ANALYSER

– Apple fester brett-grepet

IDC med oppdaterte prognoser for nettbrett.

Apple vil bare befeste sin stilling i nettbrett-markedet. Det forventer IDC som har oppjustert sine forventninger.
Apple vil bare befeste sin stilling i nettbrett-markedet. Det forventer IDC som har oppjustert sine forventninger. Bilde: Apple
15. juni 2012 - 10:05

Etterspørselen etter nettbrett vil holde seg sterk og forventninger til økt etterspørsel i andre halvår har fått analyseselskapet IDC til å oppjustere sine anslag om salget i år. Nå forventer IDC at det vil bli sendt ut 107,4 millioner nettbrett i 2012, mot tidligere 106,1 millioner enheter.

I 2013 forventer IDC at hele 142,8 millioner enheter blir sendt til markedet mens de i 2016 forventer et salg på hele 222,1 millioner enheter. Det opplyser IDC på sine nettsider.

– Etterspørselen for nettbrett holder seg sterk og vi ser en økende interesse for kategorien. Vi forventer at nye modeller fra de store aktørene, i tillegg til flere billige enheter, samt en kraftig markedsføring fra Microsoft i forbindelse med Windows 8, vil drive forbrukerinteressen for dette produktet mot slutten av året, sier IDC-analysedirektør Tom Mainelli i en kommentar.

Men samtidig som IDC forventer vekst i markedet, ventes det at Apples iOS vil ta en større bit av markedet på bekostning av Android. IDC forventer nå at iOS vil ha en markedsandel på 62,5 prosent i år, opp fra 58,2 prosent i fjor.

Androids markedsandel vil falle fra 38,7 prosent i 2011 til 36,5 prosent i år. Den marginale tredjeplassen innehas av Blackberry, og her forventes andelen å falle fra 1,7 prosent til 1 prosent i 2012.

– Etter en meget sterk produktlansering i mars viser Apples iPad få tegn på slappe av. Retina-skjerm og 4G-kapasitet på tredjegenerasjonsproduktet har fristet mange til å oppgradere. Apples beslutning om å holde to iPad2-utgaver i markedet til lave priser har også vist å kaste av seg, sier Mainelli, som legger til at dersom de kommer en 7-tommers enhet til under 300 dollar i markedet senere i år, noe ryktene skal ha det til, vil Apples grep om markedet bli ytterligere styrket.

IDC har ennå ikke laget noen forventinger til Windows 8-baserte nettbrett, men varsler at dette kommer snart. Men de forventer ikke at Windows 8 vil true Apple eller Android i stor grad, men heller komme i tillegg til de etablerte plattformene.

Her er IDCs forventninger om markedsandel mellom Android og iOS:
Chart: Worldwide Media Tablet Shipments Split by OSHistorical and Forecast* 2010 - 2016 (Units in Millions)Description: Tags: Author: IDCcharts powered by iCharts

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.