FORBRUKERTEKNOLOGI

Apple fikser iMessage-floke

Slutt på tapte tekstmeldinger, en gang for alle.

"De blå" meldingene på Apple-enheter representerer iMessage-meldinger. Mange har opplevd å ikke motta vanlige tekstmeldinger etter å ha byttet til andre leverandører, men nå kommer Apple med løsningen.
"De blå" meldingene på Apple-enheter representerer iMessage-meldinger. Mange har opplevd å ikke motta vanlige tekstmeldinger etter å ha byttet til andre leverandører, men nå kommer Apple med løsningen. Bilde: Apple
10. nov. 2014 - 08:12

Endelig en løsning på meldingstrøbbelet som tidligere iPhone-eiere har opplevd etter å ha forlatt plattformen deres. Nemlig at tekstmeldinger kan forsvinne.

Apple har i det stille utgitt et eget webverktøy hvor det er mulig å avregistrere seg fra iMessage, melder The Verge.

Problemet kan oppstå fordi Apple ruter tekstmeldinger gjennom sin proprietære iMessage-tjeneste. Denne tjenesten er knyttet mot mobilnummeret ditt.

I tvil om hva forskjellen på vanlige tekstmeldinger og tjenesten til Apple er? Sistnevnte lar Apple-brukere sende hverandre lynmeldinger uten ekstra kostnad, og fremstår med blå tekst i Apples produkter, fremfor grønn tekst ved SMS.

Les også: Lynmeldinger har tatt av på mobilen

Blant de som har byttet fra iPhone til for eksempel en Android- eller Windows Phone-mobil, er det mange som har opplevd at meldingene ikke lenger kommer fram som de skal. Typisk når de er sendt fra en annen iMessage-bruker.

Men så har du ikke lenger iMessage, og heller ingen iPhone å deaktivere tjenesten på. Det enkle rådet har vært å forberede seg før man forlater iPhone.

Det nye webverktøyet som Apple nå byr på, gjør det altså mulig å avregistrere seg fra iMessage en gang for alle, også dersom du ikke lenger har en iPhone å gjør det fra.

Les også: Kan iMessage avslyttes?

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.