RESULTATERFINANS

Apple firedoblet overskuddet

Analytikerne var ikke i nærheten av å varsle det fantastiske iPod-salget og firedoblet resultat.

13. jan. 2005 - 08:33

Apple la fram tallene for desemberkvartalet i går. Sammenliknet med samme kvartal i 2003 økte omsetningen med 74 prosent til 3,49 milliarder dollar. Resultatet ble mer enn firedoblet, fra 63 millioner dollar i desemberkvartalet 2003 til 295 millioner dollar.

Det svarer til 0,70 dollar per aksje. Apples egen prognose var 0,42 dollar, mens gjennomsnittet blant analytikerne var 0,49 dollar.

Også iPod-omsetningen ble mer enn firedoblet, fra 256 millioner dollar til 1,21 milliarder. Mac-maskinene opplevde også en fin vekst, fra 1,27 milliarder dollar til 1,61 milliarder.

iPod er med andre ord blitt Apples suverent mest lønnsomme produkt. I desemberkvartalet ble det solgt 4,5 millioner enheter, mot 5,7 millioner i perioden fra lanseringen i oktober 2001 til ut september i fjor.

Musikkforretningen iTunes økte omsetningen fra 47 millioner dollar til 177 millioner dollar.

Markedet venter fortsatt vekst. Aksjekursen er nesten tredoblet det siste året, og økningen etter at desembertallene ble kjent var hele 12 prosent.

Apple-sjef Steve Jobs sa ved framleggingene av tallene at iPod hadde trukket nye kunder til Mac. Apple har satset hardt på å propagandere Mac som virusfri og sikker personlig datamaskin. Den nye Mac Mini som ble lansert på MacWorld denne uka – til under 4500 kroner – er et forsøk på å få PC-eiere til å satse på Mac som nummer to maskin.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.