Apple fjerner YouTube fra iOS

Hiver ut enda en Google-tjeneste.

Apple fjerner YouTube fra iOS
Youtube blir ikke lenger inkludert i iOS fra versjon 6. Google skal likevel lage en egen app som brukerne kan laste ned via App Store. Bilde:

Apple og Google har gått fra å ha et godt øye til hverandre til å bli bitre konkurrenter de siste årene.

Det en gang hjertelige forholdet, der selskapene delte både teknologi og styremedlemmer, er for lengst erstattet av en knallhard kamp mellom iOS og Android, en kamp som utkjempes både i markedet og rettssalene.

Avstanden har i det siste blitt preget av et behov om å fjerne seg fra hverandre også på tjenestesiden. Apple har allerede besluttet å erstatte Google Maps med sin egen karttjeneste i kommende iOS 6, som skal lanseres i løpet av høsten.

Nå er det klart at også YouTube-appen forsvinner fra operativsystemet iOS. Denne har vært utviklet av Apple selv og inkludert i iPhone helt fra starten i 2007.

Den populære videotjenesten er strippet vekk fra beta-utgaven av iOS 6, noe nettstedet 9to5Mac nylig oppdaget. Apple bekrefter overfor The Verge at deres lisens for å inkludere YouTube i iOS har gått ut.

Samtidig sier Apple at YouTube skal fungere med deres nettleser Safari, i tillegg påpeker de at Google nå utvikler en egen YouTube-app til iOS. Denne skal bli distribuert via App Store, og blir dermed ikke lenger forhåndsinstallert.

- Deres to økosystemer (Android og iOS) fjerner seg fra hverandre. Dette er to selskaper som er enige om at ikke lenger ønsker å samarbeide med hverandre, sier analytiker Carl Howe i Yankee Group til nyhetstjenesten Bloomberg.

Apple skal etter sigende avduke sin neste iPhone på en pressekonferanse den 12. september.