BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple foran nye tap

Apple Computer står foran flere kvartal med røde tall, i henhold til dokumenter selskapet har sendt amerikanske børsmyndigheter.

Jens T Kanden
11. des. 1997 - 16:19

Amerikanske børsnoterte selskaper må sende inn en årlig statusrapport (10-K) til børsmyndighetene (Securities and Exchange Commission - SEC). I denne står det å lese at selskapet sannsynligvis ikke vil tjene penger før tidligst i selskapets fiskale annetkvartal 1998 som avsluttes 29. mars 1998.

"Netto salg vil ligge under nivået til det foregående års sammenlignbare perioder til i hvert fall annet fiskalkvartal 1998, hvis ikke lenger," står det i dokumentene.

I henhold til Apple er den svake utviklingen grunnet i fortsatt usikkerhet om selskapets strategi, finansielle status, og fremtid.

Trass i introduksjonen av nye G3-baserte maskiner (Macintosh-er med den nye G3 PowerPC-prosessoren), sliter selskapet med å bli kvitt ledre modeller.

Julekvartalet, Apples fiskale førstekvartal, har tradisjonelt vært meget sterkt for selskapet. Dog har de to foregående års julekvartal vært elendige, og nå ser det altså ut til at inneværende julekvartal også blir svakt.

Julekvartalet er preget av konsumentsalg, et salg Apple har mistet grepet på. Mens PC-verdenen florerer i PC-er til under den viktige $1.000-grensen, har Apple Computer ikke noe tilbud i denne kategori. Dermed taper Apple i kampen mot PC-er om en viktig del av konsumentmarkedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.