BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple forbereder ny versjon av MacOS

Apple vil muligens komme med en oppdatert utgave av MacOS 8.5 denne måneden etter at mange brukere har klaget over en spesifikk feil i operativsystemet. Apple har tidligere benektet feilens eksistens.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. des. 1998 - 08:49

Ifølge Macweek.com forbereder nå Apple seg på lansere MacOS 8.5.1 denne måneden. Oppdateringen var opprinnelig planlagt å komme tidlig neste år, men den er antakelig blitt framskjøvet. Årsaken skal være at den nye utgaven løser et problem som Apple tidligere har nektet for at eksisterer, til tross for mange klager fra brukerne.

Disse brukerne har ifølge The Register hatt problemer med å få startet opp sine maskiner etter at de har oppgradert til MacOS 8.5. I noen tilfeller har også harddiskpartisjoner blitt overskrevet, noe som har ført til at brukerne har mistet alt som har vært lagret på dem. Apple har derimot hevdet at selskapet ikke har greid å gjenskape disse feilene og har dermed ikke innrømmet at de eksisterer.

Men ifølge Macweek.com har kilder ved Apple uttalt at versjon 8.5.1 skal inneholde en ny utgave av Apples formateringsverktøy for harddisker, Drive Setup 1.6.2, som skal installere en mer robust harddiskdriver.

Oppdateringen vil også inneholde fikser for flere feil som er dukket opp i Sherlock, Apples nye søkeverktøy. Apple har innrømmet disse feilene.

I tillegg følger det med et antall fikser for diverse andre hull i operativsystemet. Dette inkluderer en minnelekkasje som får AppleScript-skript til å hjemme unna minne fra resten av systemet inntil det krasjer, problemer med operativsystemets asynkrone I/O som også genererer minneproblemer – spesielt somme med FileMaker-databasen – og forbedringer i operativsystemets støtte for tredjeparts ADB-enheter (Apple Desktop Bus).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra