UTVIKLING

Apple forbyr WiFi-detektorer

Renser App Store for nok en produktkategori de ikke liker.

4. mars 2010 - 15:37

Apple er kjent for strenge regler for hvilke programmer de tillater formidlet gjennom selskapets nettbutikk for mobil programvare, App Store.

Hvert iPhone-program studeres inngående, før det får innpass i forretningen. Utviklere digi.no har snakket med gir uttrykk for både fordeler og ulemper med denne praksisen. På plussiden nevnes gode tilbakemeldinger og hjelp ved kodefeil.

Samtidig opplever mange prosessen som tungrodd, treg og lite oversiktig. Du vet strengt tatt ikke hvor lang tid godkjenningen vil ta.

En annen ulempe er at Apple kan fjerne programmet senere, helt etter eget forgodtbefinnende og uten beskjed. Den siste tiden har selskapet fått mye kritikk for dette.

I forrige uke forsvant noen tusen iPhone-programmer som inneholdt bilder av lettkledde modeller, samt sportsutøvere med tettsittende drakter. Dette ble for mye for Apple.

WifiTrak var et nyttig program til iPhone, og viste (i motsetning til telefonens innebygde WiFi-søk) også nettverk uten ID, samt signalstyrke og hvilken kryptering som benyttes. <i>Bilde: digi.no</i>
WifiTrak var et nyttig program til iPhone, og viste (i motsetning til telefonens innebygde WiFi-søk) også nettverk uten ID, samt signalstyrke og hvilken kryptering som benyttes. Bilde: digi.no

Nå renser selskapet vekk en rekke nytteprogrammer, av typen som søker etter trådløse nettverk eller WiFi-soner. Det melder flere medier, deriblant The Register.

Det skal dreie seg om programmer som aktivt skanner etter trådløse nett. iPhone-brukere kan fremdeles søke etter wlan-noder på vanlig måte, men programmer som tilbyr den samme funksjonaliteten lukes nå vekk fra App Store.

Blant programmene de har fjernet fra markedet finner vi WiFi-Where, WiFiForum, yFy Network Finder, Wifi Get, Wifi Get Plus og WiFiTrak. Det melder Cult of Mac.

Nettstedet har pratet med en utvikler som er rammet av dette. Apple skal ha opplyst vedkommende om at programmet hans er fjernet fordi det benytter en av selskapets interne iPhone API-er, som kun er forbehold dem.

Apple har som vanlig ikke kommet med noen offisiell forklaring i saken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.