BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple fornyer DVD Studio Pro

Apple lanserte onsdag en ny utgave av selskapets DVD Studio Pro. Blant nyhetene er et nytt brukergrensesnitt og bedre MPEG-2-omkoder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. aug. 2003 - 08:21

Apple annonserte onsdag at den neste utgaven av selskapets DVD-produksjonsprogramvare, DVD Studio Pro 2, vil bli leveringsklar den 18. august i år.

Apple skriver at DVD-programvaren vil ha et nytt brukergrensesnitt som tilbyr en enkel overgang for brukere som er vant til selskapets Final Cut Pro videoredigeringsprogramvare eller enklere DVD-produksjonsprogramvare som Appes iDVD.

Det følger nå med en del ferdiglagede maler som inkluderer et utvalg av stiler, knapper og bakgrunner slik at brukerne raskt kan lage DVD-menyer. I tillegg kan brukerne bygge egne maler fra bunnen av.

DVD Studio Pro 2 støtter filformatet i Adobe Photoshop (PSD) og skal ta nytte av lagdelingen i bildefilene.

Tidslinjen er basert på tidslinjen i Final Cut Pro 4 og skal tilby en lineær oversikt over videokutt, lyd og annet innhold. Det kan arrangeres opptil ni kameravinkler, åtte lydspor og 32 ulike spor med undertekster.

Den integrerte MPEG-2-omkoderen skal levere video med god kvalitet selv ved lave bithastigheter. Programvaren inkluderer også Compressor, et verktøy for batch-konvertering som lar brukerne eksportere direkte til flere formater, blant annet MPEG-2 for DVD og MPEG-4 for streaming media. Det er også inkludert et verktøy, A.Pack, som koder ukomprimert lyd til kraftig komprimerte Dolby Digital AC-3-strømmer. Disse kan brukes som 5.1-kanalers surround-lyd eller som et komprimert 2.0 stereospor.

Veiledende pris på DVD Studio Pro 2 er 4490 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.