Apple fornyer hele iPod-familien

Apple lanserte i kveld nye utgaver av alle iPod-modellene. I tillegg ble iPod Touch lansert.

Apple fornyer hele iPod-familien

Apple lanserte i kveld nye utgaver av alle iPod-modellene. I tillegg ble iPod Touch lansert.

Den store, men ventede nyheten under kveldens Apple-show var iPod Touch, en musikkspiller som nesten er lik iPhone, bare uten telefoniegenskapene. Dessuten skal den selges globalt.

iPod Touch har den samme 3,5 tommer store berøringsskjermen, WLAN-støtte (802.11b/g), samme Safari-nettleser og mulighet for å surfe i landskapsmodus. Den skal ha den samme 30-pinners kontakten som de andre iPod-modellene har. Tykkelsen er på 8 mm.

Den nye musikkspilleren skal kommer i to utgaver, en 8 GB-utgave til 2490 kroner og en 16 GB-utgave til 3290 kroner. Begge skal kunne spille av musikk i 22 timer i strekk, eventuelt video i 5 timer.

Under seansen kunngjorde Steve Jobs også solide priskutt på iPhone. Prisen på 8 GB-utgaven er satt ned med 200 dollar til 399 dollar. Samtidig fases den mindre populære 4 GB-utgaven ut.

Den nye iPod TouchJobs lanserte også iTunes Wi-Fi Music Store, en versjon om iTunes Music Store som skal være tilgjengelig direkte fra iPod Touch og iPhone. En programvareoppdatering til iPhone for å aktivere denne muligheten, skal slippes senere i september.

Den opprinnelige iPod-en, som nå kalles iPod Classic, har også kommet i nye utgaver. Den minste utgaven, som nå rommer 80 GB, er noe tynnere enn tidligere. Den skal kunne spille musikk i 30 timer i strekk og video i fem timer. Prisen er på 1990 kroner.

En ny toppmodell av iPod Classic skal romme hele 160 GB med data. Denne modellen er noe tykkere enn den minste utgave, men skal også tilby lenger spilletid - 40 timer med musikkavspilling. Prisen er 2790 kroner. Begge modellene skal bli tilgjengelige til helgen.

De nye iPod Nano-ene er mindre enn tidligere, men leveres med 2 tommers skjerm som skal ha en oppløsning på 320 x 240 piksler og være mer lyssterk enn tidligere. Nano skal leveres med nye spill, blant annet Sudoku og Vortex. Dessuten har den fått Cover Flow, muligheten til å bla gjennom albumcover på skjermen.

Nano skal kinne spille av musikk i 24 timer og video i 5. De nye versjonene skal romme henholdsvis 4 og 8 GB med filer og vil koste henholdsvis 1190 og 1590 kroner.

iPod Shuffle, den enkleste av Apple musikkspillere, skal kun ha fått nye farger.

Til toppen