RESULTATERFINANS

Apple fosser frem på alle fronter

Steve Jobs knuser alle spådommer og løfter både salget av iPod-spillere og Mac-maskiner til nye høyder.

26. apr. 2007 - 08:49

Apple har lagt frem tallene for andre kvartal i sitt avvikende regnskapsår. Det var lystig lesning for aksjonærene og aksjekursen spratt i været etter resultatfremleggelsen.

Salget økte med 21 prosent og omsetningen endte på 5,26 milliarder dollar.

Overskuddet endte på 770 millioner dollar, en fremgang på hele 88 prosent sammenlignet med året før. Det var overraskende godt og aksjekursen spratt opp med 8,9 prosent etter at tallene var klare.

Tallene viser at Apple fosser frem på alle fronter. Det mest hyggelige er kanskje at det er ikke bare suksessen med iPod som løfter Apple. Selskapet solgte i første kvartal 1,5 millioner Mac-maskiner, opp fra 1,1 millioner i første kvartal i fjor.

I tillegg klarer ikke konkurrenter som Samsung og Microsoft å røre Apple på musikkside. Apple solgte 10,5 millioner enheter av sin populære mp3-spiller iPod i løpet av kvartalet, opp fra 8,5 millioner i fjor.

En amerikansk analytiker påpeker at "Apple er et maskinvare-selskap med marginene til et programvare-selskap".

Nå venter analytikerne som følger selskapet spent på hvordan det vil gå med iPhone når den kommer. Steve Jobs har tidligere sagt at han forventer å selge 10 millioner iPhone-enheter iløpet av 2008. Det vil i såfall tilsvare omtrent en prosent av markedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.