JUSS OG SAMFUNN

Apple gjør comeback

FOR 15 ÅR SIDEN: DVD-en kommer, 1 million datamaskiner i Kina og 56K modem vinner kampen.

21. okt. 2011 - 11:22

I anledning 15-års jubileet til digi.no åpner vi våre arkiver. Hver fredag ettermiddag ut året vil vi presentere noen av nyhetene som preget nyhetsbildet i digi.nos univers for nettopp 15 år siden.

Klikk på titlene for å lese hele saken fra vårt arkiv:

56K modem vinner Internett-kampen

I 1998 vil 56 kbps modems bli brukt av 50 prosent av Internett-kundene, noe som vil stige til 65 prosent ved årtusenskiftet, heter det i en rapport fra Jupiter Communciations.

Krigen om 56-kundene er i gang
Etter U.S. Robotics' lansering av sitt nye 56 kbps modem er kampen om modemkundene i full gang. Flere produsenter har annonsert at de kommer med 56 kbps i løpet av de neste månedene. Og alle vil ha sine modem som standard.

1 million datamaskiner i Kina
PC salget i Asis/Stillehavet-regionen vokste kraftig i 1995 med en omsetning på $12,3 milliarder. PC salget i Kina økte med 24.6% i 1995, og Kina ble det tredje landet i regionen etter Korea og Australia, som passerte 1 million solgte PCer. Korea forble det største PC-markedet med en økning på hele 43.9 prosent i antall enheter.

Apple comeback
Etter et tøft år med motgang, salgssvikt og tap er det ting på gang hos Apple. Onsdag overrasket Apple med positive tall for siste kvartal. Torsdag droppet de prisene på Performa 6400/200 og 6400/180 med 20 prosent, og dermed er disse maskinene billigere enn sin Wintel PC motpart. Mandag lanseres den nye PowerBook 1400-serien. Med ett er Apple på offensiven, og jeg tror Apple er på vei tilbake. Hva tror du?

DVD snart på det norske markedet
Allerede i november kommer de første digital video-disk (DVD) spillerne på markedet. Toshiba og Panasonic er nær ved å komme til enighet med filmstudioer om åndsverksbeskyttelse for DVD. I Norge ser vi spilleren først i månedskiftet februar/mars.

MS Java med brask og bram
Torsdag holdt Microsofts utviklerkonferanse i Oslo Spektrum hvor de lanserte Visual J++, selskapets Java-kompilator. Microsoft demonstrerte også beta-versjoner av Internett Explorer 4.0 og Office 97.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.