Apple gjør iMac til mediesenter

Apple lanserte onsdag en ny, slankere iMac G5-generasjon med forbedrete multimedieegenskaper.

Apple lanserte onsdag en ny, slankere iMac G5-generasjon med forbedrete multimedieegenskaper.

Ved hjelp av en enkel fjernkontroll skal den nye iMac G5 bli et mediesenter. Maskinen har et innebygd iSight videokamer og støtter Apple Front Row-løsning, i praksis en metode for å spille av eller se på video, DVD, fotografier, musikk eller innhold - inkludert musikkvideoer og tv-serier - kjøpt fra iTunes Music Store, kontrollert av en enkel fjernkontroll med rekkevidde på 9 meter.

Fjernkontrollen har kun seks taster (se bildet til venstre). Apple benytter selvfølgelig muligheten til å sammenligne dette med fjernkontroller for Microsofts Media Center, som typisk har mer enn 40 taster.

Inkludert er også Apples nye grafikkprogram, Photo Booth, som lar brukerne ta raske øyeblikkbilder med det innebygde kameraet og legge til visuelle effekter med få tastetrykk. Disse kan deles via e-post, lagres i iPhoto eller brukes som ikoner i iChat eller adresseboken.

Designet til den nye iMac-en er opptil halv tomme tynnere og 15 prosent lettere enn forrige generasjon.

Den nye iMac-en kommer i to utgaver. Felles for begge er at tolags SuperDrive DVD-brenner, grafikkløsningen ATI Radeon X600 XT med 128MB DDR-minne, samt 512 MB DDR2 systemminne nå er standardutstyr.

Den rimeligste utgaven, som koster fra 11.490 kroner, leveres med en 17-tommers skjerm med 1440 x 900 bildepunkter, 1,9 GHz PowerPC G5-prosessor og 160 GB harddisk.

Den dyrere utgaven koster fra 14.990 kroner og leveres med en 20-tommers skjerm med 1680 x 1050 bildepunkter, 2,1 GHz PowerPC G5-prosessor og 250 GB harddisk.

Minnet kan bygges ut til 2,5 GB, og begge modellene kan leveres med inntil 500 GB harddiskplass mot tillegg i prisen.

Til toppen