Apple godtar live video-streaming

iPhone-program kringkaster direkte.

Apple godtar live video-streaming

iPhone-program kringkaster direkte.

Apple har lempet på de strenge betingelsene for hvilke programmer de tillater distribuert til iPhone-brukere gjennom App Store.

Selskapet har for første gang godkjent et program som lar brukeren ta opp video og kringkaste direkte til mange brukere samtidig.

Det er mulig gjennom programmet Ustream Live Broadcaster, som ble lansert for Apples mobile plattform onsdag denne uken. Programmet tilbys gratis, men krever brukerregistrering for å komme til sin rett.

Løsningen har lenge vært tilgjengelig på andre mobilplattformer, blant annet gjennom det konkurrerende programmet Qik, som finnes til til de fleste smartmobiler.

Dermed får iPhone-eiere endelig funksjonalitet som lenge har eksistert på andre mobiltelefoner, blant annet gjennom det tilsvarende programmet Qik. Qik finnes også til iPhone, men har foreløpig ikke støtte for direkte videooverføring.

Ustream byr på omtrent samme funksjonalitet som man finner i Qik. Det er blant annet mulig å laste filmsnutter direkte opp til nettjenester som Youtube, Facebook eller Twitter. Overføringen krever tilkobling til 3G eller trådløst nett.

Ustream skal ha benyttet seg av et hemmelig programmeringsgrensesnitt (API) på iPhone for å kunne ta opp film direkte, ifølge en utvikler som Macworld har pratet med.

Apple har tidligere avvist programvare i App Store fordi de har benyttet seg av udokumenterte API-er.

Godkjenningen av Ustream gir håp for andre utviklere som ønsker å benytte seg av muligheten for direkte filmoverføring. Ikke minst gjelder det Qik, som umiddelbart varslet at de kommer med en oppdatert versjon av sitt iPhone-program.

    Les også:

Til toppen