FORBRUKERTEKNOLOGI

Apple godtar Spotify

Får streame musikk til iPhone.

27. aug. 2009 - 21:52

Den svenske musikkstreaming-tjenesten Spotify har laget en klient til iPhone som nå er godkjent av Apple. Det melder BBC torsdag kveld.

Programmet har ligget til vurdering helt siden juli, og dermed har Apple tatt seg god tid før den endelig nå er klar for å rulles ut på App Store.

Det har lenge vært kjent at svenskene har ønsket å tilby sin løsning der, men det har vært uklart om Apple ville godta et program som konkurrerer med deres egen musikktjeneste, iTunes.

- Vi er ikke overrasket over denne avgjørelsen, men vi er begeistret. Dialogen med Apple har vært super hele veien, sier Spotify-gründer Daniel Ek til BBC.

Spotify blir gratis å laste ned til iPhone, men tjenesten vil ifølge BBC kreve et såkalt premium-abonnement, som koster 99 kroner i måneden.

PC-versjonen av Spotify har også et reklamebasert gratis alternativ, men denne varianten blir altså ikke tilgjengelig på mobiltelefonen.

Muligheten for å lytte til et musikkbibliotek av mange millioner låter streamet rett til mobilen vil trolig føre til et skred av nye betalbrukere av Spotify.

Spotify jobber angivelig også med en versjon til Android, men det er ennå ikke kjent når denne blir tilgjengelig.

Avgjørelsen til Apple om å godta Spotify kan bane vei også for streamingtjenestens norske konkurrent, nemlig Wimp fra Aspiro.

Aspiro har allerede laget en iPhone-versjon av Wimp (du kan se utvikleren bak demonstrere løsningen her).

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.