Apple gransker iPad Pro-krasj

Kunder opplever at nettbrettet fryser ved lading.

Apple gransker iPad Pro-krasj
Flere melder at iPad Pro slutter å virke under lading. Apple undersøker rapportene og vil trolig raskt komme med en oppdatering. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En rekke kunder har meldt inn at iPad Pro krasjer. Det forvokste nettbrettet med 12,9 tommers skjerm ble lansert for under to uker siden.

Nøyaktig hva problemene skyldes er ikke klart, men berørte kunder opplever at skjermen går i svart og at enheten fryser. Dette skjer under lading, ifølge en lang diskusjonstråd i Apples supportforum som i skrivende stund har mer enn 400 svar.

Tilsvarende erfaringer blir diskutert på nettstedet Reddit.

I en kort kunngjøring bekrefter Apple at de er kjent med tilbakemeldingene, og at de undersøker saken. I mellomtiden gir de råd om hva kundene kan gjøre. Brettet lar seg starte opp igjen ved å foreta en såkalt hard reset.

Det vil si å holde nede vekke/sove-knappen samtidig med hjemknappen i minst ti sekunder – inntil selskapets logo dukker opp.

Våre kollegaer i Tek.no opplevde ingen slike problemer da de hadde iPad Pro på testbenken. Her kan du lese hva dommen ble: