BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple gravlegger Xserve

Gir potensielle serverkunder valget mellom Mac Pro og Mac Mini.

Ingen får kjøpe den smekre rackserveren Xserve etter 31. januar 2011. I stedet får man valget mellom tårnmodellen Mac Pro og minimodellen Mac Mini.
Ingen får kjøpe den smekre rackserveren Xserve etter 31. januar 2011. I stedet får man valget mellom tårnmodellen Mac Pro og minimodellen Mac Mini.
10. nov. 2010 - 15:09

Apple melder at de vil slutte å selge sin smekre rackserver Xserve etter 31. januar 2011. Etter den datoen henvises man til enten tårnmodellen Mac Pro eller minimodellen Mac Mini, begge med serversystemet Snow Leopard Server.

På Apples nettsted er det lagt ut en veiledning for kunder som lurer på hvordan de skal forholde seg til overgangen: Xserve Transition Guide (pdf, 11 sider).

Apple peker på at Mac Pro lenge har vært anvendt som server, og at den kraftigste tilgjengelige modellen, med 12-kjernet Xeon «Westmere» prosessor og SSD i 512 gigabyte er langt kraftigere enn Xserve.

Det erkjennes selvfølgelig at overgang til tårnmodellen Mac Pro er en utfordring for dem som har satset på Xserve i rack. Her er løsningen serverutgaven av Mac Mini, som for øvrig er Apples overlegent mest solgte server.

Den nye Mac Mini fra juni i år er så lav at den kan monteres i en rack, der to kan plasseres ved siden av hverandre i en høyde på 1 U. Flere tredjepartleverandører tilbyr braketter spesialisert på dette, blant dem MK1Manufacturing.

Apples veiledning viser hvordan både Mac Pro og Mac Mini kan konfigureres med tanke på å løse oppgaver som hittil har vært typisk for Xserve.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.