BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple-gründer til Norge

Steve Wozniak blir trekkplaster på IT-konferanse.

IT-personligheten Steve Wozniak returnerer til Norge. Her fra forrige besøk under HSH-konferansen i Oslo i 2009.
IT-personligheten Steve Wozniak returnerer til Norge. Her fra forrige besøk under HSH-konferansen i Oslo i 2009. Bilde: Marius Jørgenrud
25. aug. 2011 - 08:55

Apple kniver i dag bare med Exxon om å være verdens mest verdifulle selskap. Mannen som på midten av 70-tallet startet eventyret blir i høst det største trekkplasteret på EDB Ergogroups årlige bransjetreff.

Steve Wozniak (61) skrev med Apple I-maskinen seg for alltid inn i historiebøkene. Elektroingeniøren blir av mange regnet som den personlige datamaskinens far.

Selv trakk seg ut av Apple i 1987, selv om han formelt sett fortsatt er ansatt og aksjonær i selskapet. Han pleier fremdeles vennskap med barndomskamerat, medgründer og nylig avgått Apple-sjef, Steve Jobs.

I praksis fungerer Wozniak nå som en slags uformell Apple-evangelist. Han er en populær foredragsholder, og reiser verden rundt for å prate om fortiden.

I slutten av september taler han på IT-tinget i Tønsberg, som i år arrangeres for 28. gang.

- Foredraget til Wozniak gir en unik mulighet til å få innblikk i tankegodset bak Apples enorme og verdensomspennende suksess, sier konsernsjef i EDB Ergogroup Terje Mjøs i en pressemelding.

Hemmeligheten bak suksessen, tiden før og etter han startet virksomheten i garasjen til navnebror Steve, er begge ingredienser i det som ser ut til å bli standardforedraget hans.

Steve Wozniak gjestet Norge også høsten for to år siden, med tilsvarende agenda.

Fra scenen den gangen ble det mye mimring, om et tema som tross alt er ganske kjent. Bak scenen fortalte han imidlertid digi.no om sitt nye prosjekt, der målet er å revolusjonere datalagring.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.