ANALYSER

Apple haler inn på Dell i Norge

Det er dramatiske endringer på pc-markedet, viser nye tall fra Gartner.

13. nov. 2009 - 09:55

Digi.no har fått tilgang til tall fra analyseselskapet Gartner, for utviklingen på pc-markedet i henholdsvis Norge og hele Vest-Europa.

Tallene gjelder leveranser i tredje kvartal i år. Fordelingen per leverandør viser til dels dramatiske endringer fra tredje kvartal i fjor.

I Norge faller leveransene med 10,6 prosent, mot 0,3 prosent i Vest-Europa under ett.

Gartner kommenterer at mini-bærbare redder pc-leveransene i Vest-Europa. Det bidrar til at Asus fortsatt er Vest-Europas fjerde største pc-merke.

I Norge ser det ut som mini-bærbare i langt mindre grad har skjøvet ut andre pc-varianter. Asus er ikke blant de fem største leverandørene.

Fjerdeplassen i Norge inntas av Apple, i år som i fjor. Merket har hatt en vekst på 47,8 prosent, og har økt markedsandelen fra 3,9 prosent til 6,4 prosent.

Det innebærer at Apple haler kraftig inn på Dell, som leverte over 20 prosent færre pc-er i Norge i tredje kvartal i år enn i fjor. Markedsandelen er redusert til under ti prosent. Avstanden til Apple i solgte enheter er redusert fra over 26 000 enheter til under 10 000.

Oversikten ser slik ut:

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.