FORBRUKERTEKNOLOGI

Apple har åpnet sin første butikk i India

Apple-sjef Tim Cook var til stede da selskapet åpnet sin aller første butikk i India, nærmere bestemt i landets finanshovedstad Mumbai.

Hundrevis av mennesker hadde møtt opp for å sikre seg et Apple-produkt i den splitter nye butikken.
Hundrevis av mennesker hadde møtt opp for å sikre seg et Apple-produkt i den splitter nye butikken. Foto: Rafiq Maqbool/AP/NTB
18. apr. 2023 - 10:13

Cook åpnet personlig dørene og ønsket de aller første kundene velkommen, mens de ansatte jublet. Da hadde allerede hundrevis av Apple-entusiaster stått lenge i kø. Mange hadde overnattet for å sikre seg en god plass i køen.

Apple-sjef Tim Cook (t.h.) sammen med en person som holder en gammel Macintosh-maskin. <i>Foto:  Rafiq Maqbool/AP/NTB</i>
Apple-sjef Tim Cook (t.h.) sammen med en person som holder en gammel Macintosh-maskin. Foto:  Rafiq Maqbool/AP/NTB

Åpningen underbygger den amerikanske teknologigigantens økende satsing på det sørasiatiske markedet og som et alternativ til kinesisk teknologi. Etter Kina er India det landet med flest mobiltelefonbrukere i verden.

Apple lanserte sine produkter for salg i India i 2020, men dette var kun via nettsalg. Allerede senere denne uka åpner Apple sin andre indiske filial, i hovedstaden New Delhi.

− Jeg vet at konsulenter i IT-bransjen opplever å ha blitt berørt av regelendringene om innleie, sier Tonje Brenna til Digi.
Les også

Bransjeleder er forsiktig optimistisk: Brenna går selvstendige konsulenter i møte

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.