AVTALER & KONTRAKTER

Apple har kjøpt dansk tech-firma for en kvart milliard kroner

Dansk teknologi for sanntids videoredigering er solgt til Apple.
Dansk teknologi for sanntids videoredigering er solgt til Apple. Skjermbilde: Spektral
10. okt. 2018 - 05:00

Et knippe danske ingeniører har solgt oppstartsbedriften Spektral til Apple for rundt 200 millioner danske kroner, noe som tilsvarer 250 millioner norske kroner. Det melder avisen Børsen.

Spektral utvikler teknologi for sanntids videoredigering. Særlig er det lagt vekt på å viske vekk bakgrunn bak mennesker og objekter ved hjelp av maskinlæring.

Utvisking eller dypetsing kan være nyttig i flere sammenhenger. Blant annet for å blande innhold i løsninger for utvidet virkelighet eller såkalt augmented og mixed reality.

Selskapet later ikke til å ha lansert produkter på markedet. Derimot skal de ha satset tungt på forskning, utvikling og patentsøknader, ifølge omtale på Techcrunch i 2017.

«Maskinlæring og algoritmer lar Spektral-motoren kjøre på tvers av plattformer. Løsningen skalerer godt og redigerer vekk personer og produkter i ulike sammenhenger. Motoren er maskinvare-optimalisert og kjører i sanntid på smarttelefon» heter det i selskapets egen omtale.

Oppkjøpet skal ha skjedd i all hemmelighet tilbake i 2017. Apple har som vanlig ikke ønsket å kommentere handelen.

Det København-baserte foretaket ble etablert i 2014. Totalt med såkorn og en emisjon i fjor har de hentet inn 3,3 millioner dollar i risikokapital, ifølge en oversikt hos Crunchbase.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.