PERSONLIGTEKNOLOGI

- Apple har mistet ny iPhone på bar

En reprise av fjorårets pinlige hendelse, ifølge CNET.

Det høres ut som en klassisk vits: En mann går inn på en bar. Der mister han en hemmelig, ennå ikke utgitt iPhone-modell.

En Apple-ingeniør mistet i fjor en hemmelig prototyp av iPhone 4 på et utested.

Saken ble et skup for bloggen Gizmodo, som etter å ha kjøpt mobiltelefonen for 5.000 dollar plukket den fra hverandre og publiserte ut en rekke artikler med bilder og video, flere måneder før produktet ble lansert.

Nå skal historien ha gjentatt seg.

En Apple-ansatt mistet i slutten av juli en ennå ikke utgitt iPhone-modell på utestedet Cava 22 i San Francisco. Det hevder teknologiavisen CNET.

Ifølge oppslaget skal Apple ha kontaktet politiet og bedt om bistand. Politiet i San Francisco sier imidlertid at de ikke har mottatt noen anmeldelse.

I motsetning til fjorårets hendelse er det ikke lagt frem bildebevis i saken. CNETs kilde i saken er dessuten anonym («med kunnskap om etterforskningen»). Unntaket er en uttalelse fra mannen som eier utestedet.

Eieren blir sitert på at han husker å ha blitt oppringt flere ganger i forrige måned, av en mann som spurte etter en iPhone som var blitt mistet.

Verken Apple eller talspersoner for politiet i byen har uttalt seg i saken. Vi har heller ikke funnet troverdige nyhetspublikasjoner som kan bekrefte historien.

I artikkelen hevdes det at Apple skal ha sporet mobiltelefonen til et nærliggende boligområde i byen. Der skal de ha funnet frem til en mann i 20-årene, som innrømmet å ha vært på utestedet den aktuelle kvelden.

Han skal imidlertid ha nektet all kjennskap til mobiltelefonen, selv da han ble tilbudt penger av en Apple-representant, skriver Cnet.

Teknologiavisen skriver at den angivelig bortkomne mobiltelefonen kan ha blitt solgt på rubrikknettstedet Craigslist for 200 dollar.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.