Apple har solgt en million iPhone-mobiler

Det tok bare tre dager, og Apple er på god vei til målet om å selge totalt 10 millioner enheter.

Apple har solgt en million iPhone-mobiler

Det tok bare tre dager, og Apple er på god vei til målet om å selge totalt 10 millioner enheter.

Apples iPhone er trolig historiens mest etterlengtede mobiltelefon. Selv om det egentlig bare var snakk om andre utgave, var oppmerksomheten stor over hele verden da den ble lansert på fredag i forrige uke.

Folk stilte seg i kø foran butikkene natten i forveien, og mobilen ble på kort tid utsolgt i Norge.

- IPhone 3G hadde en fantastisk åpningshelg, sier Steve jobs i en pressemelding.

Han gleder seg over at det ble solgt en million enheter på de tre første dagene den var i salg. Det betyr at målet om å selge 10 millioner enheter bør være innen rekkevidde. Det er målet før inneværende år er omme.

Apple har solgt cirka 6 millioner av den første utgaven av iPhone. Den hadde ikke 3G-støtte, og var bare tilgjengelig i noen få utvalgte land.

Det hindret ikke mange i å kjøpe den for å ta den med til hjemlandet. Bare i Norge var det over 10.000 nordmenn som gjorde det.

Apple har satt i verk nye tiltak for å hindre at de skal kunne skje med 3G-utgaven av iPhone, men markedet forventer at låsemekanismen vil bli hacket i løpet av kort tid. eBay er allerede fylt med nye iPhones som er til salgs.

Det viktigste trekket Apple og sine operatørpartnere er imidlertid ikke av teknologisk art. De krever nå at mobilabonnementet aktiviseeres ved kjøp, og da forsvinner store deler av gevinsten ved å kjøpe mobilen i ett land for å ta den med til et annet.

Apple hadde problemer med aktivieringen på grunn av den massive pågangen, og det er derfor litt usikkert hvordan det vil slå ut. På den ene siden gjør det at mobilen ikke virket før de fikk aktivisert den, men på den andre siden kan det åpne for å selge en hacket iPhone uten bindingstiden aktivert.

    Les også:

Til toppen