KARRIERE

Apple hyrer ny motetopp

Får ansvar for Apple Store.

Angela Ahrendts går fra motegiganten Burberry. Nå skal hun være med å pushe iPhone og Macer i Apples butikker.
Angela Ahrendts går fra motegiganten Burberry. Nå skal hun være med å pushe iPhone og Macer i Apples butikker. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg/Getty Images/Getty Images/All Over Press
15. okt. 2013 - 10:42

Angela Ahrendts går fra stillingen som toppsjef i motehuset Burberry for å bli sjef for Apple Stores, både de fysiske butikkene og nettbutikkene som Apple har. Ifølge en melding fra Apple vil hun rapportere direkte til selskapets toppsjef, Tim Cook.

– Hun deler våre verdier og vårt fokus på innovasjon, og hun ligger like stor vekt på kundeopplevelse som vi gjør, sier Cook om utnevnelsen.

Det er nok ingen tilfeldighet at Apple velger en person med solid erfaring fra moteindustrien. Burberry har under Ahrendts ledelse bygget seg opp til å bli en betydelig aktør i luksusmarkedet – hvor nettopp kjøpsopplevelsen er helt sentral for å få kundene til å bla opp for å kjøpe varene.

Det er heller ikke første gang Apple ser til moteindustriens topper for å finne ledere. Toppsjefen for Yves Saint Laurent, Paul Deneve, ble i sommer ansatt som leder for «spesial-prosjekter». Også han skal rapportere direkte til Cook.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.