Apple i minus trass økt omsetning

Restruktureringskostnader trakk Apples kvartalsresultat til minus, trass en omsetningsøkning på 6,5 prosent.

I går kveld offentliggjorde Apple sine tall for kvartalet fram til 28. desember. Omsetningen økte med 6,5 prosent i forhold til samme kvartal i 2001, til 1,47 milliarder dollar. Denne økningen var som forventet. Driftsresultatet ble oppgitt til 11 millioner dollar, tre cents per aksje, også det som forventet. Engangskostnader, særlig knyttet til restrukturering av selskapet, trakk bunnlinjen under null, og kvartalet ble gjort opp med et tap på 8 millioner dollar, to cents per aksje. I samme kvartal i fjor tjente Apple 38 millioner dollar.

I antall enheter, 743.000 solgte maskiner, har Apple stått stille.

Kvartalet fra januar til mars er sjelden lystig for Apple. Da han la fram tallene sa toppsjef Steve Jobs at mangfoldet av nye produkter vil sikre omsetningen på samme nivå som i fjor, og at resultatet sannsynligvis vil bli positivt. Ifølge Wall Street Journal støttes dette synet av uavhengige analytikere.

Les mer om bakgrunnen for Apples optimisme i disse artiklene fra Macworld-arrangementet i San Francisco i forrige uke:

Regnskapsdirektør Fred Anderson sa at Apple gjorde det langt bedre med forbrukervarer som musikkspilleren iPod og de bærbare i iBook-serien, enn med bedriftsrettet vare som Power Mac G4. Det gjenspeiler betydningen av Apples 51 nye egne utsalgssteder i USA, der omsetningen økte fra 102 millioner dollar i september-kvartalet til 150 millioner i desember-kvartalet.

Til toppen