Apple i pluss i september

Apple hevder å være i rute med sin snuplan som tilsier overskudd i fjerde kvartal - som avsluttes i september.

Apple hevder å være i rute med sin snuplan som tilsier overskudd i fjerde kvartal - som avsluttes i september.

Før helgen sa Apple Computer at selskapet vil gå i pluss innen utgangen av september med en ny kostnadsstruktur basert på en årlig omsetning på $7,5 milliarder.

Profitabiliteten vil være resultatet av en ny runde konsolideringer og kostkutt som ble annonsert i mars. 4.000 jobber er eliminert ogApple har forenklet sin produktmix.

I de siste månedene har Apple introdusert en rekke nye, kjappe maskiner som har blitt godt mottatt i markedet. Selskapet venter at lanseringen av Rhapsody i 1998 vil åpne for en ny vekstfase, noe som vil være en kjærkommen utvikling for selskapet som de siste par årene har opplevd kraftig nedgang i omsetningen. I 1996 solgte Apple for $9,8 milliarder med et tap på $816 millioner.

I henhold til nettstedet Mac OS Rumors, bekrefter en intern Apple-memo at finansene i Apple er i ferd med å snu. Utskillelsen av Newton-avdelingen har løftet finansielle byrder fra selskapets bøker, og det ser ut til at eksisterende Mac-brukere endelig har begynt å oppgradere sin gamle Mac - en utvikling som har blitt spådd av analytikere. Salget av Mac OS 7.6 har vært solid, og selskapet har blitt flinkere til å dekke etterspørselen etter poulære de PowerBook og high-end Power Mac.

(kilder: Reuter, Mac OS Rumors)

Til toppen