Apple ikke lengre dyrere enn PC-er

Apple har alltid slitt med høye maskinpriser, men nå betaler kundene PC-priser, viser en sammenling med Dell.

Apple ikke lengre dyrere enn PC-er

Apple har alltid slitt med høye maskinpriser, men nå betaler kundene PC-priser, viser en sammenling med Dell.

Apple har i alle år slitt mot storskala-fordelene til PC-produsentene og deres kraftigere modeller var lenge dyrere.

Men et eksempel understreker nå kanskje den viktigste grunnen til at Apple byttet over til Intel-basert maskiner - Apple kan få sine maskiner satt sammen av akkurat de samme produsentene som setter sammen PCer.

Et regne-eksempel The Inquirer har gjort og digi.no har gjentatt i Norge viser nemlig at hvertfall Apples toppmodell ikke koster noe mer enn en identisk maskin kjøpt fra Dell, verdens største PC-produsent. Her i Norge er Apples pris faktisk identisk med hva Dell, som skryter av sin direktemodell, klarer å selge maskinen for.

Slik ser regnestykket ut:

digi.no fjernet alt ekstrautstyr og ekstra service-avtaler for å sammenligne så like maskiner som mulig. For å trekke fra prisen på grafikkortet som følger med i maskinene, brukte vi priser på Komplett.no.

MacPro er Apple helt ferske toppmodell og er bygget rundt to Xeon-brikker, Intels dobbelkjerne-prosessorer beregnet for servere. Med to slike 2,66 GHz-brikker, 1 GB minne og en harddisk på 250 GB koster maskinen uten moms 21.100 kroner.

Dell Precision 490 har med akkurat de samme komponentene og fratrekk for grafikkort en pris uten moms på 21.070 kroner.

På hver av maskinene følger det med operativsystem, Windows eller Apple Tiger, og litt tileggsprogramvare, blant annet iLife på Apple-maskinen.

- Vi har lenge ment at vi er konkurransedyktige på pris/ytelse, men med Intel-baserte maskiner er det enklere å bevise dette fordi du kan sammenligne komponent for komponent mot PC, sier Arne Odden, Apple-sjef i Norge.

Til toppen