Apple innrømmer flopp

Samtidig varsler Tim Cook nye «utrolige produkter».

Apple-sjef Tim Cook erkjenner at kundene ikke satte spesielt pris på selskapets første sosiale tjeneste.
Apple-sjef Tim Cook erkjenner at kundene ikke satte spesielt pris på selskapets første sosiale tjeneste. (Bilde: Getty Images/All Over Press)

Samtidig varsler Tim Cook nye «utrolige produkter».

Tim Cook ga tirsdag sitt første lengre intervju i offentligheten, etter at han i august i fjor overtok som Apple-konsernsjef etter Steve Jobs.

Det skjedde på scenen under konferansen AllThingsD i regi av Wall Street Journal, et arrangement Jobs selv hadde for vane å kaste glans over.

Ikke ulikt sin avdøde læremester benyttet Cook anledningen til å varsle store nyheter i tiden som kommer. Uten å avsløre detaljer.

- Saftene strømmer. Vi har noen utrolige produktnyheter på vei, sa Cook i intervjuet med teknologijournalist Walt Mossberg. Et livereferat er gjengitt i Macworld.

Erkjenner flopp

I spørsmålsrunden etterpå ble konsernsjefen blant annet spurt om Ping, et produkt integrert i iTunes som ikke har slått an.

Apples forsøk på å bygge et sosialt nettsamfunn har av mange blitt stemplet som en sjelden tabbe-lansering.

Cook erkjente at Apple er nødt til å implementere sosiale funksjoner, slik blant annet Twitter integreres i operativsystemene iOS og i kommende Mac OS «Mountain Lion», men sa samtidig at selskapet ikke var nødt til å eie sitt eget sosiale nettsamfunn.

Han innrømmet langt på vei at Ping har floppet. Om tjenestens fremtid sa Apple-sjefen følgende:

- Vi prøvde Ping og kundene har sagt sitt. Dette er ikke noe jeg ønsker å bruke mye energi på.

Integrasjon med Facebook?

Den manglende integrasjonen mot verdens største sosiale nettsamfunn ble også tatt opp. Cook uttrykte stor sans for Facebook, som han kalte et «flott selskap». På direkte spørsmål om Apples produkter vil knyttes opp mot fjesboka svarte en hemmelighetsfull Cook flere ganger «stay tuned» (følg med).

    Les også:

Til toppen