Apple iPhone forbi Windows Mobile

Salgstall fra USA viser at Apples iPhone er den nest mest solgte smartelefon-plattformen i USA.

Apple iPhone forbi Windows Mobile

Salgstall fra USA viser at Apples iPhone er den nest mest solgte smartelefon-plattformen i USA.

Symbian har publisert et dokument hvor selskapet viser til en undersøkelse gjort av analyseselskapet Canalys over smarttelefon-markedet globalt og i de store regionene. Til tross for at analysen antagelig er bestilt av Symbian, kommer ikke selskapet spesielt heldig ut i en sentral del av rapporten – oversikten over markedsandeler i Nord-Amerika.

    Les også:

Siden 2004 har Symbians markedsandeler i Nord-Amerika blitt redusert fra omtrent 25 prosent til omtrent 5 prosent i tredje kvartal i år.

I resten av verden er Symbian OS derimot klart ledende, i Europa er markedsandelen på 85 prosent ifølge Canalys.

Men det er også andre aspekter ved kvartalstallene fra Canalys for Nord-Amerika De viser at Apple med selskapets iPhone har inntatt en andreplass, bak RIMs Blackberry. Dette betyr at Apple også har gått forbi Microsofts Windows Mobile i USA.

Ved flere anledninger, blant annet i et intervju med USA Today, sa Microsoft-sjef Steve Ballmer at iPhone aldri ville få markedsandeler av betydning i mobilmarkedet, i beste fall 2 eller 3 prosent. Samtidig sa han at Windows Mobile selv ville kunne få en andel på mellom 60 og 80 prosent, ikke bare av smarttelefonmarkedet, men av det totale mobiltelefonmarked på 1,3 milliarder enheter i året.

Først og fremst begrunnet Ballmer dette med at iPhone ikke appellerer til bedriftsmarkedet.

Nå har iPhone allerede gått forbi Windows Mobile i den regionen hvor Microsofts operativsystem har størst markedsandeler.

Trolig vil det ta noe lenger tid før iPhone gjør tilsvarende utslag i statistikken for Europa. Selv om mobilen også her har fått mye positiv oppmerksomhet og nylig har kommet i salg i enkelte land, vil trolig mange vente til det kommer en oppgradert iPhone med 3G-støtte før de eventuelt slår til. Dette ventes kunne skje innen sommeren 2008.

Til toppen