FORBRUKERTEKNOLOGI

Apple kaller inn til hastemøte

Vil de redegjøre om problemene med iPhone 4?

15. juli 2010 - 09:43

Apple har måttet tåle flerrende kritikk, søksmål og latterliggjøring i kjølvannet av iPhone 4-lanseringen i USA i forrige måned.

Det viste seg raskt at telefonen trolig har en konstruksjonsfeil eller svakhet som gir dårlig antennesignal under visse omstendigheter.

Apple har senere hevdet at feilen ligger i programvaren som kalkulerer signalstyrken, men den forklaringen er det mange som ikke tror på. Selskapet har varslet en oppdatering av iOS for å bøte på antenneproblemet, men har ikke innrømmet konstruksjonsfeil.

Denne uken gjør Apple noe svært uvanlig. De kaller inn til en pressekonferanse med bare to dagers varsel.

Normalt planlegger det hemmelighetsfulle selskapet all kontakt med pressen i månedsvis, og innkallingene kommer i god tid. Ifølge Techcrunch har Apple aldri i selskapets historie kalt inn pressen på så kort varsel.

Agendaen denne gangen er hemmelig, og som vanlig er det bare noen utvalgte medier som får lov til å delta. Den amerikanske teknologipressen har avdekket at møtet vil omhandle iPhone 4, og de flest er skråsikre på at Apple nå vil redegjøre for antenneproblemene.

- Møtet vil omhandle iPhone 4, men en Apple-talsmann nektet å komme med ytterligere detaljer, ifølge Wall Street Journal.

Den siste tiden har Apple-aksjen falt noe i kjølvannet av iPhone-problemene, og særlig fikk aksjeverdien juling etter det ble kjent at det amerikanske forbrukerombudet trakk tilbake sin anbefaling av telefonen tidligere denne uken.

Enkelte har spekulert i om Apple kan bli nødt til å trekke tilbake iPhone 4 fra markedet. En analytiker fra Bernstein Research sier til Wall Street Journal at det er lite trolig at selskapet vil gå til et slikt drastisk skritt. Hvis de gjør det mener han det vil koste Apple så mye som 1,5 milliarder dollar.

Hva Apple vil gjøre får vi ikke vite før under pressekonferansen, som avholdes i hovedkvarteret deres i Cupertino fredag kveld klokken 19, norsk tid.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.