RESULTATERFINANS

Apple kan kjøpe israelsk minnespesialist

Anobit leverer brikker for «memory signal processing» til blant annet iPad og iPhone.

Anobit lager MSP-kokntrollere for flashminne fra Samsung og Hynix, og tilbyr også SSD-lagringsenheter til forbruker- og bedriftsmarkedet.
Anobit lager MSP-kokntrollere for flashminne fra Samsung og Hynix, og tilbyr også SSD-lagringsenheter til forbruker- og bedriftsmarkedet.
13. des. 2011 - 15:12

I desember i fjor kunne digi.no melde at et israelsk selskap, Anobit, hadde oppnådd et teknologisk gjennombrudd for rimelig og pålitelig flashminne.

Anobit hadde løst et grunnleggende problem innen flashminne av typen MLC (multi level cell): Å hindre minnecellene fra å degraderes i bruk, slik at de MLC-minne også kan nyttes i anvendelser med hyppige lese- og skriveoperasjoner. Løsningen heter «memory signal processing» (MSP), og går ut på å utvide kjente metoder for feilkorrigerende kode med proprietære algoritmer for signalprosessering, som kompenserer for de fysiske begrensningene i MLC.

Siden har Anobit vokst raskt. De har fått Apple som kunde, og leverer MSP-baserte kontrollerbrikker til flashminne til iPad, iPhone og MacBook Air. I august meldte de om leveranser på til sammen over 20 millioner slike brikker. Anobit samarbeider med flashminneleverandører som Samsung og Hynix. I tillegg til kontrollerbrikker for flashminne, leverer Anobit egne SSD-er under merkevaren Genesis.

Ifølge den israelske nettjenesten Calcalist pågår det samtaler mellom Apple og Anobit om et mulig oppkjøp. Det skal være snakk om en pris på mellom 400 millioner dollar og 500 millioner.

Ifølge Calcalist er det snakk om at Apple lar Anobit bli i Herzliya i Israel, og kanskje utvider med et utviklingssenter som kan gi ytterligere arbeidsplasser.

Anobit har hittil vært finansiert av israelske og amerikanske investorer, blant dem fondene til brikkeleverandørene Intel og Micron.

Hvis kjøpet går i boks med det oppgitte prisnivået, blir Anobit Apples største oppkjøp siden NeXT, som Steve Jobs solgte til Apple i 1997 for 400 millioner dollar.

Apple har gjort til sammen 33 oppkjøp, det aller meste innen programvare. Det vakte oppsikt da de kjøpte brikkeleverandøren PA Semic i 2008 for 278 millioner dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.