BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple kan overraske i Q3

Markedet venter et overskudd på 34 cent per aksje i selskapets tredje fiskalkvartal 1998. Ting kan tyde på at Apple kommer inn litt i overkant av disse forventningene.

Jens Kanden
6. juli 1998 - 12:40

First Calls konsensus-estimat tilsier et overskudd (fullt utvannet) på 34 cent per aksje i tredje fiskalkvartal, noe som er fire cent under resultatet i fiskalt andre kvartal 1998. Grunnen er at Apple har uttalt at markedet ikke bør vente sekvensiell vekst i tredje kvartal eller år-for-år-vekst før i første fiskalkvartal 1999.

Nettstedet Apple Reckon mener å ha informasjon som tyder på at Apple kan oppnå sekvensiell vekst fra andre kvartal og sågar år-for-år-vekst og antyder et overskudd, fullt utvannet, i størrelsesorden 38- 42 cent. Nettstedet begrunner den positive utviklingen med at Apple endelig har fått opp leveringstakten på sine etterspurte G3-baserte PowerBook, og at etterspørselen etter G3-baserte stasjonære maskiner fortsatt er sterk.

Det kan også se ut som om Apple vil få et meget sterkt fjerde kvartal som følge av stor oppmerksomhet rundt og forhåndsbestillinger av den nye iMac som leveres i august.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.