AVTALER & KONTRAKTER

Apple kjøper karttjeneste

Nok en konkurrent til Google Maps?

Openplaces.org bruker den teknologiske plattformen som Apple nå har kjøpt.
Openplaces.org bruker den teknologiske plattformen som Apple nå har kjøpt. Bilde: openplaces.org
1. okt. 2009 - 10:11

Google og Apple er slett ikke bestevenner for tiden. Årsaken er at Apple i slutten av juli «nullet» Googles VOIP-klient for iPhone, Google Voice.

Nå tar Apple tilsynelatende et nytt skritt bort fra Google. Så langt har Apple vært helt avhengige av å kjøre markedslederen Google Maps i sin navigeringsapplikasjon for iPhone. Men det faktum at en egen Apple-avdeling kalt Geo Team jobber med karttjenester og navigasjon, ses av mange som et tegn på at selskapet på sikt kvitte seg med Google-åket og satse på egen teknologi.

Dette er trolig også årsaken til at Apple i juli kjøpte selskapet Placebase i all stillhet .

Salget ble forkynt på Twitter av Fred Lalonde allerede 7. juli. Lalonde er leder for nettjenesten Openplaces.org, som bruker Placebase-teknologien.

Twitter-meldingen vakte heller liten oppsikt i sommer. Men det siste døgnet har nettet summet av kommentarer og spekulasjoner om hva oppkjøpet vil bety.

I følge brukerne av Openplaces.org er Placebase så bra at den kan bli en farlig konkurrent til Google Maps. En rask sjekk med «Oslo»som søkeord forteller oss at det kan være noe i dette.

Helt til vi ser en klar og tydelig Google-logo på satellittbildet som kommer opp. Vi snakker altså om en av de utallige tjenestene som bruker Google Maps - akkurat som Apple gjør. Men det kan godt tenkes at Openplaces er smartere, og at tjenesten kan frikobles fra Google om Apple setter inn egne kartressurser, slik Microsoft har gjort med sin Live Local, nå Bing Maps .

Microsoft har hatt begrenset suksess med sin karttjenester, og det gjenstår å se om Apple som et langt mindre selskap kan bli en reell trussel mot Google på dette området.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.