Abonner
AVTALER & KONTRAKTER

Apple kjøper kollektivtrafikk-app

Skal trolig forbedre karttjenesten.

Apple kjøper app-leverandøren Embark, som fokuserer på å tilby informasjon om kollektivtrafikk.
Apple kjøper app-leverandøren Embark, som fokuserer på å tilby informasjon om kollektivtrafikk. Bilde: Embark/Wikipedia

Apple har kjøpt Embark, et selskap som til nå har gitt ut applikasjoner som skal hjelpe brukerne med å reise med kollektivtransport i byer i USA.

Fram til nå har applikasjonene blitt tilbudt til både iOS og Android, men nylig har selskapet forsvunnet helt fra Google Play.

Det er Wall Street Journal-journalisten Jessica Lessin som i et blogginnlegg omtaler oppkjøpet.

Ifølge Lessin har Apple bekreftet oppkjøpet, men få detaljer er kjent. Det er dog ventet at tjenesten vil integreres i Apple Maps, som i 2012 fikk en temmelig tung start. I ettertid har Apple i stor grad anbefalt iOS-brukerne å ta i bruk kartløsninger fra tredjepartsleverandører, mens Apple Maps forbedres. Embark er leverandørene som trolig har tjent mye på dette. Allerede i november i fjor skal selskapets applikasjoner ha hatt mer enn en halv million brukere. Men ifølge Lessin har det stått verre til med forretningsmodellen, noe som kan ha gjort det attraktivt for selskapet å bli kjøpt opp.

Konkurransen mellom Apple og Google pågår fortsatt for fullt, også når det gjelder karttjenester for Apples produkter. Google har allerede integrert mye informasjon om kollektivtrafikk og rutetider i Google Maps. Konkurransen handler nemlig ikke bare om å tilby den mest brukervennlige og funksjonsrike løsningen. Tilgangen på den informasjonen brukerne trenger, er minst like viktig. Heldigvis har mange kollektivtransport-aktører forstått nytten av å tilby rutetider som åpne data, noe som i stor grad betyr at alle kan integrere denne i sine egne applikasjoner.

    Les også: