RESULTATERFINANS

Apple kjøper nytt brikkeselskap

Sluker nok en ARM-spesialist, kjent for strømgjerrige og raske kjerner.

28. apr. 2010 - 08:31

En måned etter at ryktene begynte å svirre bekrefter Apple nå at de har kjøpt opp brikkedesign-selskapet Intrinsity. Det skriver New York Times.

Oppkjøpet er nok et eksempel på at Apple jobber iherdig med å holde konkurrentene på en armlengdes avstand. Noen vil si ARM-lengdes avstand.

Intrinsity er nemlig kjent for å ha jazzet opp hastigheten på ARM Cortex A8-arkitekturen til komfortable 1 gigahertz med 45 nanometers produksjonsprosess.

Teknologien deres gir høyere ytelse samtidig som prosessoren forblir strømgjerrig. Det kan igjen gi kundefordeler som lengre batterilevetid på Apples mobile produkter.

Industristandard ARM A8-prosessorer går bare opp til 650 megahertz. Denne benyttes i en rekke selskapers mobilprodukter.

Apples egen A4-prosessor som styrer iPad er etter alt å dømme basert på Hummingbird-kjernen, som Intrinsity og Samsung kunngjorde i fellesskap forrige sommer.

Intrinsity er det andre brikkeselskapet Apple kjøper. For to år siden slukte de PA Semi for 278 millioner dollar, også de kjent for å lage mikrobrikker med lavt strømforbruk.

Det er uklart hva Apple har betalt for Intrinsity, men ifølge en analytiker New York Times har pratet med skal prisen ha verdt rundt 121 millioner dollar.

Apple avsluttet nylig et av sine beste kvartaler noensinne. Regnskapstallene viste at selskapet har en kontantbeholdning på 41,7 milliarder dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.