Apple kjøper PowerComputing?

Macrumors skriver i dag at Apple har tenkt å kjøpe en av sine klonemakere, PowerComputing. Bladets kilde skal være en svært høytstående funksjonær i PowerComputing.

Macrumors skriver i dag at Apple har tenkt å kjøpe en av sine klonemakere, PowerComputing. Bladets kilde skal være en svært høytstående funksjonær i PowerComputing.

Kilden har sagt at det finnes bare én forklaring på hvorfor PowerComputing hadde møter med Apple på fredag, nemlig at de vil selge sitt firma til Apple. Ledere i PowerComputing skal etter hva Macrumors erfarer, ha tatt avgjørelsen på rekordtid.

På spørsmål om kommentarer til dette kunne Henrik Monsen i AddTech si at dette er ikke sant. - Det vil logisk sett ikke være hensiktsmessig for Apple, hvis ikke de [Apple] vil stoppe lisensieringen av MacOS... Det vil være selvmord å trekke tilbake lisensieringen til PowerComputing og de andre klonemakerne etter halvannet år, sier Monsen til digi. Apple Norge var ikke tilgjengelig for kommentar.

Apple og PowerComputing vil øyensynlig annonsere sammenslåingen i løpet av uken. Man kan regne med oppsigelser i PowerComputing. Samkjøring av produkter og produksjon skal allerede være begynt. Det nye hovedkontoret til PowerComputing som er under bygging er nå stoppet, skriver San Jose Mercury News.

Samme avis referer til et brev fra Apple til klonemakerne som går ut på at Apple vil ikke teste eller attestere systemer som bygger på CHRP (Common Hardware Reference Platform) før på et "senere tidspunkt". En slik test må gjennomføres for at klonemakerne får lov til å selge maskinene ifølge lisensieringsavtalen de har gjort med Apple.

- Kutter de [Apple] ut CHRP så kutter de også ut lisensieringen, sier spaltist Henry Norr i Macweek.

digi.no vil følge opp saken.

Til toppen