AVTALER & KONTRAKTER

Apple kjøper Siri

Økende satsing på søk hos Cupertino-selskapet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. apr. 2010 - 14:25

Apple skal kjøpe Siri, et selskap som så langt bare har gitt ut ett eneste produkt, nemlig iPhone-applikasjonen med samme navn - altså Siri.

Dette går fram av et dokument som FTC, USAs konkurransetilsyn publiserte denne uken.

Ifølge PCMag.com er kjøpet ennå ikke fullført, men planene bekreftes av Norman Winarsky, et av styremedlemmene i Siri.

Selve applikasjonen er ganske interessant. Brukeren kan be Siri ordne eller sjekke ting, slik som bestilling av drosje eller bordreservasjon, bare ved å snakke til mobilen.

Programmet tolker da forespørselen og henter resultater fra andre tjenester, for eksempel OpenTable.com eller Google Search.

Dette kan minne en del om Googles egen søkeapplikasjon for blant annet iPhone, som også kan tolke tale. Men Siri går et skritt videre i integrasjonen med andre tjenester. Utgiverselskapet kaller applikasjonen for en virtuell, personlig assistent.

Likevel er Siri først og fremst et skall på toppen av tredjepartstjenester, men det tilstrekkelig til at selskapet ble kåret til det mest innovative selskapet under Microsofts BizSpark-konferanse i mars. Det er likevel ikke klart hvilke planer selskapet har eller hadde for å tilby Siri-applikasjonen til andre mobilplattformer enn iPhone OS.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.