RESULTATERFINANS

Apple kjøper søkemotor

Skal gjøre det enklere å handle i App Store.

24. feb. 2012 - 09:09

Det er ingen tvil om at Apple revolusjonerte prosessen med salg og formidling av programvare, da de lanserte App Store i 2008. Senere har «alle» kopiert konseptet.

Butikkens ubetingede suksess har gjort det stadig vanskeligere å finne fram i det overveldende sortimentet. Straks runder de 25 milliarder nedlastinger, men samtidig er det over 550.000 apper å velge i mellom.

Kjøper søkemotor

For å gjøre det enklere å finne fram i butikken har Apple nå brukt litt av sin kontantreserve på 100 milliarder dollar, som tilsvarer godt over halve Norges statsbudsjett.

Apple har kjøpt opp selskapet Chomp, som har utviklet en søkemotor som skal være spesielt utformet for raskt og enkelt finne applikasjoner i App Store.

Det melder en rekke amerikanske medier, deriblant Wall Street Journal og TechCrunch.

Apple gir som vanlig ingen kommentar, men har bekreftet at de har kjøpt selskapet. Ifølge Bloomberg skal de ha betalt rundt 50 millioner dollar for Chomp.

Chomp er basert i San Francisco og ble etablert i 2009. Foruten å tilby søkemuligheter for Apples mobile enheter iPad og iPhone, har til fram til nå også tilbudt det samme for Android-baserte applikasjoner.

Hva som skjer med Android-tilbudet er uklart. Mobilgiganten Verizon er blant kundene som har avtale med Chomp om å levere søk blant Android-apper, ifølge TechCrunch.

Dette er det andre oppkjøpet som Apple har gjort i 2012, i hvert fall som har blitt offentlig kjent. Tidligere i år slukte de den israelske minnespesialisten Anobit.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.