Apple kjøper teknologi som leser ansikter og tolker følelser

Men hva skal de med det?

Apple kjøper teknologi som leser ansikter og tolker følelser
Emotient skal kunne se hvilke følelser folk viser i ansiktene sine.

Apple har kjøpt opp Emotient Inc, en oppstartsbedrift som lager teknologi for lesing av ansiktsuttrykk og, angivelig, tolking av følelser ved hjelp av kunstig intelligens. Det melder Wall Street Journal.

I fjor vår fikk Emotient godkjent et patent som lar dem samle inn og beskrive opp til 100 000 bilder av ansikter hver dag for å lære opp programvaren.

Det er fortsatt uklart hva Apple skal med selskapet. Fra før av ble teknologien i hovedsak brukt til å hjelpe annonsører å finne ut hvordan kunder reagerte på annonsene deres.

Bil? AR-headset?

«Apple kjøper mindre teknologiselskaper fra tid til annen, og på generelt grunnlag diskuterer ikke hvilke planer vi har med oppkjøpene», sier Apple til Time.

Man kan for eksempel se for seg at teknologien kunne blitt brukt i bildebiblioteket på Iphone. I så fall kunne man søkt etter bilder basert på hvor glade, triste eller sinte personene i det ser ut.

Det blir også spekulert i om programvaren skal brukes i selskapets bil-prosjekt, eller i et augmented reality-headset sammen med tidligere teknologiinnkjøp som Metaio og Faceshift.