TELEKOM

Apple klar for lansering

Måneder med spekulasjoner og rykter kan bli forløst neste tirsdag.

Apples nye toppsjef, Tim Cook, forventes å presentere iPhone 5 neste tirsdag. Spekulasjonene har gått lenge om hva som blir nytt i denne versjonen. Foto: REUTERS/Brendan McDermid.
Apples nye toppsjef, Tim Cook, forventes å presentere iPhone 5 neste tirsdag. Spekulasjonene har gått lenge om hva som blir nytt i denne versjonen. Foto: REUTERS/Brendan McDermid. Bilde: REUTERS/Brendan McDermid
28. sep. 2011 - 10:16

Apple vil lansere sin nye iPhone neste tirsdag. Det slås fast av internasjonal teknologipresse etter at en rekke reportere og medier har blitt invitert til Apples hovedkvarter i Cupertino, California tirsdag 4. oktober.

Tittelen på invitasjonen var «Lets talk iPhone», noe som (selvsagt) har satt i gang spekulasjoner om hvilke nye funksjoner som kommer i den nye versjonen som forventes å få navnet iPhone 5. Kilder som hevder kjennskap til produktet, sa tidligere i år at den nye telefonen vil få et bedre kamera og raskere prosessor, og det forventes også at det blir en bedre talegjenkjennelsesfunksjon i den nye modellen.

Apple er kjent for å holde kortene tett til brystet, men like sikkert som julaften er det voldsomme spekulasjoner i lang tid før lanseringer av Apples produkter. Dette er en drømmesituasjon for Apple som dermed får enorm gratisreklame og oppmerksomhet rundt sine nye produkter.

Siden den ble lansert i 2007 har iPhone snudd opp ned på markedet for mobiltelefoner. Det startet startskuddet for smarttelefoner og åpnet opp et helt nytt marked. I årets andre kvartal ble det for eksempel solgt flere smarttelefoner enn tradisjonelle mobiltelefoner i det europeiske markedet.

For Apple har deres enorme suksess med iPhone også gjort selskapet til det mest verdifulle selskapet i verden, rett foran oljegiganten Exxon Mobile. Omtrent halvparten av Apples omsetning kommer nettopp fra iPhone, skriver Bloomberg News. Det ventes at Apple vil selge hele 110 millioner iPhones i 2012.

Det forventes også at Apple vil komme med en oppgradert versjon av iPhone 4 kommende tirsdag, under navnet iPhone 4S. Det har lenge vært spekulert om Apple vil lansere et lavprisprodukt for å konkurrere med en sverm av Android-telefoner i det lavere prissjiktet. Den oppgraderte iPhone 4S skal være nettopp dette, hevdes det blant annet av nyhetsbyrået Reuters.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.