Apple klar for lansering

Måneder med spekulasjoner og rykter kan bli forløst neste tirsdag.

Apples nye toppsjef, Tim Cook, forventes å presentere iPhone 5 neste tirsdag. Spekulasjonene har gått lenge om hva som blir nytt i denne versjonen. Foto: REUTERS/Brendan McDermid.
Apples nye toppsjef, Tim Cook, forventes å presentere iPhone 5 neste tirsdag. Spekulasjonene har gått lenge om hva som blir nytt i denne versjonen. Foto: REUTERS/Brendan McDermid. (Bilde: REUTERS/Brendan McDermid)

Måneder med spekulasjoner og rykter kan bli forløst neste tirsdag.

Apple vil lansere sin nye iPhone neste tirsdag. Det slås fast av internasjonal teknologipresse etter at en rekke reportere og medier har blitt invitert til Apples hovedkvarter i Cupertino, California tirsdag 4. oktober.

Tittelen på invitasjonen var «Lets talk iPhone», noe som (selvsagt) har satt i gang spekulasjoner om hvilke nye funksjoner som kommer i den nye versjonen som forventes å få navnet iPhone 5. Kilder som hevder kjennskap til produktet, sa tidligere i år at den nye telefonen vil få et bedre kamera og raskere prosessor, og det forventes også at det blir en bedre talegjenkjennelsesfunksjon i den nye modellen.

Apple er kjent for å holde kortene tett til brystet, men like sikkert som julaften er det voldsomme spekulasjoner i lang tid før lanseringer av Apples produkter. Dette er en drømmesituasjon for Apple som dermed får enorm gratisreklame og oppmerksomhet rundt sine nye produkter.

Siden den ble lansert i 2007 har iPhone snudd opp ned på markedet for mobiltelefoner. Det startet startskuddet for smarttelefoner og åpnet opp et helt nytt marked. I årets andre kvartal ble det for eksempel solgt flere smarttelefoner enn tradisjonelle mobiltelefoner i det europeiske markedet.

For Apple har deres enorme suksess med iPhone også gjort selskapet til det mest verdifulle selskapet i verden, rett foran oljegiganten Exxon Mobile. Omtrent halvparten av Apples omsetning kommer nettopp fra iPhone, skriver Bloomberg News. Det ventes at Apple vil selge hele 110 millioner iPhones i 2012.

Det forventes også at Apple vil komme med en oppgradert versjon av iPhone 4 kommende tirsdag, under navnet iPhone 4S. Det har lenge vært spekulert om Apple vil lansere et lavprisprodukt for å konkurrere med en sverm av Android-telefoner i det lavere prissjiktet. Den oppgraderte iPhone 4S skal være nettopp dette, hevdes det blant annet av nyhetsbyrået Reuters.

    Les også:

Til toppen