Apple-klonemakerne er i ferd med å nå en markedsandel på ni prosent av Mac-salget i USA, i henhold til analysebyrået Dataquest. På verdensbasis solgte de fire selskapene, DayStar Digital, Umax Computer, Motorola, og Power Computing rundt 300.000 maskiner i '96.
DayStar, som henvender seg til nisjemarkeder innen video og digital effektproduksjon, solgte rundt 5.000 maskiner i '96, en vekst på 30 til 50 prosent fra '95. Selskapet spesialiserer seg på flerprosessor- og cluster-løsninger for kunder som har behov for datakraft.
Umax Computer selger på pris for å oppnå volum, og selskapet ventes å selge 300.000 maskiner i '97. Umax solgte anslagsvis 150.000 maskiner i '96. På Macworld annonserte selskapet en 240Mhz PowerPC 604e-basert system som er markedets raskeste Mac-klone, i henhold til Umax.


Power Computing, den første Mac-klonemakeren, selger direkte til kunder på linje med Dell Computer. Selskapet solgte 100.000 maskiner i '96 og tjente penger allerede første året. Power satser på oppgraderingsmarkedet.
Den mest kjente kloneprodusenten, Motorola, solgte 40.000 - 50.000 Apple-kloner i løpet av november og desember '96, et meget respektabelt antall. Selskapet henvender seg til business-kunder som ikke er sikker på om det skal velge Wintel- eller Apple-plattformen, og satser på å bruke sitt merkenavn for å lykkes i markedet.
Foreløpig er det tvilsomt om kloneprodusentene samlet kan gjøre innhogg i det totale salget av PCer, tatt i betraktning at Apple Computer sliter med fallende salg. Hvis Apple får orden på sakene, derimot, skulle muligheten være til stede for at Apple-klonemakerne tar markedsandeler i det totale PC-markedet.