RESULTATERFINANS

Apple knuste salgsrekorden

Tømte lagrene for flaggskipet.

iPhone 5C og 5S fikk bein å gå på da salget startet forrige fredag. I løpet av helgen har Apple solgt 9 millioner telefoner. Bildet er av en Apple Store-ansatt som bærer ut telefoner i selskapets butikk i Palo Alto.
iPhone 5C og 5S fikk bein å gå på da salget startet forrige fredag. I løpet av helgen har Apple solgt 9 millioner telefoner. Bildet er av en Apple Store-ansatt som bærer ut telefoner i selskapets butikk i Palo Alto. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg/Getty Images/All Over Press
23. sep. 2013 - 14:55

Apple solgte mer enn 9 millioner iPhone-telefoner i helgen, etter at iPhone 5C og 5S ble lansert i flere markeder. Dette er rekord for Apple, som aldri har solgt flere telefoner i løpet av en tilsvarende periode. Det skriver selskapet i en melding mandag ettermiddag.

I en melding sier Apple-sjef Tim Cook at de har solgt ut alle iPhone 5S de hadde lagt ut for salg, melder finansnettstedet Marketwatch.

Dette er gode nyheter for Apple-aksjonærene. iPhone står for rundt halvparten av IT-gigantens omsetning.

Da selskapet lanserte iPhone 5, september i fjor, klarte de å selge 5 millioner enheter. Det var færre enn ventet, forklart ved leveringsproblemer, men var inntil da rekorden.

Apple har imidlertid ikke offentliggjort salgstall brutt ned på modelltype, men mye tyder på at etterspørselen var sterkest etter den nye toppmodellen 5S.

En av grunnene til at Apple igjen knuser sin gamle salgsrekord er at de nye iPhone-modellene ble tilgjengelig i 11 markeder fra og med forrige fredag, deriblant Kina. Da iPhone 5 ble lansert i fjor var det i ni markeder, uten Kina. TechCrunch skriver at det ble solgt hele to millioner iPhone 5 samme helg de debuterte i Kina, noe som sier litt om etterspørselen.

Ifølge Marketwatch har også 200 millioner iOS brukere oppgradert til den nyeste versjonen, selv om det har kommer flere kjedelige sikkerhetshull.

Samtidig som Apple røpte sine salgstall, kunne selskapet også melde at de vil levere en omsetning i øvre del av sine tidligere prognoser (mellom 34 og 37 milliarder dollar) for sitt regnskapsmessige fjerde kvartal. Apple melder også om at nettomarginen vil holde seg i området 36 til 37 prosent. Sammen med salgstallene førte disse nyhetene til at Apples aksjekurs stiger 6 prosent, før ordinær åpningstid på Wall Street.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.