Apple kopierer Dell

Mye taler for at Apple følger trenden i PC-bransjen med direktesalg og ordrebasert produksjon. Kunngjøringen ventes på Macworld-messen denne uken.

Mye taler for at Apple følger trenden i PC-bransjen med direktesalg og ordrebasert produksjon. Kunngjøringen ventes på Macworld-messen denne uken.

Det kan se ut som Apple kommer til å kopiere forretningsmodellen til PC-suksessen Dell Computer. Computer Reseller News (CRN) rapporterer at Apple vil kunngjøre dette på den kommende Macworld-messen i Boston.

Direktesalg av Apple-utstyr passer bra med rapportene om at Apple ønsker å gi en styreplass til Joel Kocher, president i Mac-kloneprodusenten Power Computing Corp. Han har sogar versért som kandidat til stillingen som administrerende direktør. Kocher har hjulpet Power Computing til suksess via direktesalg, og han har i tillegg bakgrunn som direktør i Dell Computer.

De to andre store Mac-kloneprodusentene - Motorola og Umax - har også hatt hell med å selge direkte til Mac-kunder, melder CRN.

Det er kjent at Kocher møtte Steve Jobs og finansdirektør Fred Anderson forrige fredag, men det kan ha vært i forbindelse med lisensieringsforhandlingene som foregår.

I et intervju med CRN forrige måned, nektet en talsmann for Apple at selskapet ville gå til direktesalgsmodellen. Han bekreftet at selskapet var midt i en prosess med å revurdere sin salgskanalstrategi, men at den nye strategien ikke ville bli kunngjort før Macworld.

Det han kunne bekrefte var at Apple vil gå over til en form for ordrebasert produksjon. I en overgangsfase vil Apple operere med en mellomløsning hvor konfigurasjon skjer hos Apple-forhandlere.

Til toppen