Apple kutter distributører

Apple Computer i USA kutter ned antallet distributører fra fem til to som ledd i selskapets omstrukturering.

Apple har valgt ut Ingram Micro og Micro Age som sine to distributører i USA, noe som betyr at TechData, InaCom og Merisel ikke lenger vil distribuere Apple-utstyr i USA. Målet er å redusere mengden med Apple-utstyr i salgskanalene, og Apple mener at Ingram og Micro Age har vist seg mest villig til å investere i og dedikere seg til fokusert salg av Apple-utstyr.

- Ingram Micro og MicroAge tilbyr den perfekte balanse mellom volumdistribusjon og spesialilpasning som trengs for best å få våre produkter til våre nøkkelkunder, sa Mitch Mandich i en pressemelding.

Konsolideringen må sees i sammenheng med Apples kunngjøring sent i september om reduserte krav til $2 millioner i årlig kjøp av Apple-utstyr for å handle direkte med selskapet. Kjøp av Apple-utstyr gjennom distribusjonsleddet er derfor bare aktuelt for kunder som kjøper Apple-utstyr for mindre enn $2 millioner.

Apple i Norge var ikke tilgjengelig for kommentar, men det er ikke ventet at endringene får noen umiddelbare konsekvenser for distribusjon av Apple-utstyr i Norge.

Til toppen