Apple kutter kostnader med iPhone 3G

Analyseselskapet iSuppli har beregnet hva det koster Apple å produsere iPhone 3G.

Apple kutter kostnader med iPhone 3G

Analyseselskapet iSuppli har beregnet hva det koster Apple å produsere iPhone 3G.

Apple skal begynne salget av den nye iPhone 3G-mobilen i blant annet Norge den 11. juli i år. Dette har fått analyseselskapet iSuppli til å lage en oversikt over de antatte produksjonskostnadene for mobiltelefonen, basert på hvilke leverandører Apple benytter, hva mobilen skal tilby av funksjonalitet og kjente komponentkostnader.

    Les også:

iSuppli har altså ikke plukket fra hverandre en fysisk utgave av iPhone 3G, så kostnadsoverslaget må anses som foreløpig. iSuppli lover å komme med en ny oversikt så snart mobilen har blitt tilgjengelig.

Det virker likevel klart at Apple har greid å kutte kostnadene betydelig i forhold til den første generasjonen av iPhone. Dette er også nødvendig, siden iPhone 3G blant annet skal selges til lavere pris enn originalen.

Ifølge iSuppli koster hver iPhone 3G 173 dollar å produsere, inkludert både komponenter og produksjonskostnader. Dette gjelder 8 gigabytes-utgaven. Den originale iPhone med 8 gigabytes lagringsplass kostet opprinnelig 226 dollar å produsere, ifølge iSuppli.

Mye av kostnadskutten skyldes lavere komponentpriser.

Tabellen nedenfor viser derfor bare de rene produksjonskostnadene.

Kostnadsoversikt iPhone 3G. Kilde: iSuppli
Kostnadsoversikt iPhone 3G. Kilde: iSuppli

I USA skal den billigste iPhone 3G selges for 199 dollar. I tillegg kommer subsidier fra mobiloperatørene, noe iSuppli beregner til å utgjøre omtrent 300 dollar. Dermed vil Apple tjene 326 dollar per mobil.

Men regnestykket inkluderer ikke en del andre kostnader som kommer i tillegg, for eksempel utviklingskostnader for både mobilen og programvaren, kostnader knyttet til levering, distribusjon og pakking, samt diverse tilbehør som følger med mobilene.

    Les også:

Til toppen