Apple lanserer Intel-basert mini-maskin

Apples nye Mac mini har fått Intel-prosessor, fjernkontroll og stuevennlige utganger.

Apples nye Mac mini har fått Intel-prosessor, fjernkontroll og stuevennlige utganger.

Apple lanserte i går en ny Mac mini, den minste og skjermløse utgaven av Mac som samtidig er Apples lavprisutfordrer til Windows-baserte stue-PC-er.

Apple Norge oppgir en startpris på 5690 kroner inklusiv mva. Maskinen kan koples til tv (Composite/S-Video-adapter er tilleggsutstyr), og styres med en egen fjernkontroll. Det er videre digitale og analoge lydutganger, Ethernet-utgang på opptil 1000 Mb/s, innebygget trådløst nettverk etter 11g-standarden på 54 Mb/s, Bluetooth, VGA-utgang og fire USB-utganger.

En dyrere utgave har noe større disk, litt raskere prosessor, og DVD-brenner i stedet for bare DVD-spiller.

Apple har målt ytelsen etter SPECint og SPECfp-testene, og konkluderer med at ytelsen er opptil fire ganger det den utgående utgaven av Mac mini oppnår.

Den rimeligste nye Mac mini har en Intel Core Solo prosessor i 1,5 GHz, mens den dyrere har en Core Duo i 1,66 GHz.

Maskinen kommer med nye utgaver av iLife-programmene, og en applikasjon kalt Front Row samspiller med fjernkontrollen slik at man også kan hente bilder, musikk og video fra andre apparater uten å bevege seg opp fra sofaen. iLife-pakken er utvidet med en ny applikasjon, iWeb, for å lage hjemmesider med blant annet bilder, blogger og podkaster.

For bruk utenom underholdning og multimedia, er det e-postklient, nettleseren Safari, avtalebok (iCal), lynmelder (iChat) med mer. Operativsystemet Mac OS Tiger inkluderer Rosetta, en teknologi som gjør det mulig å kjøre mange Mac OS X-programmer på den nye maskinvareplattformen, selv om de opprinnelig var beregnet på PowerPC-prosessoren.

Den nye Mac mini er tilgjengelig fra og med i dag.

Til toppen