Apple lanserte nye iPod-modeller

Apple lanserte tirsdag to nye iPod-modeller. Den ene er spesielt tilpasset U2-fans.

Apple lanserte tirsdag to nye iPod-modeller. Den ene er spesielt tilpasset U2-fans.

Flere produsenter av musikkspillere gir spillerne økt funksjonalitet, blant annet støtte for bilder og video, for å få et fortrinn i konkurransen om kundenes gunst. Nå følger også markedslederen Apple etter med iPod Photo.

Utseendemessig er det lite som skiller Photo-utgaven fra den vanlige modellen, men den nye spilleren støtter som navnet antyder visning av bilder på den to tommer store fargeskjermen. Oppløsningen på skjermen er på 220 x 176 bildepunkter med drøyt 65.000 farger. Brukeren kan også se 25 miniatyrbilder om gangen. Enheten kan ved hjelp av en inkludert A/V-kabel vise bildene på en projektor eller TV, også med bakgrunnsmusikk.

Bildefilformatene JPEG, BMP, GIF, TIFF og PNG støttes.

Photo-utgaven er også utstyrt med et forbedret batteri, slik at musikk kan spilles av i inntil 15 timer uten avbrudd. Brukeren skal også kunne se på lysbildeserier med musikk i inntil fem timer. Batteriet kan lades ved hjelp av FireWire- eller USB 2.0-kabelen, eller ved å bruke dokkstasjonen som følger med.

    Les også:

iPod Photo veier 158 gram og leveres med enten 40 GB eller 60 GB harddisk. Prisen for de to versjonene er henholdsvis 4790 kroner og 5690 kroner.

Apple lanserte i går også iPod-modellen iPod U2 Special Edition. Dette en modell med 20 GB harddisk som designmessig skiller seg fra de andre iPod-modellene. Den er svart, har rød klikkeflate og autografene til medlemmene i U2 på baksiden. De som kjøper spilleren får også rabatt på å kjøre «The Complete U2» fra iTunes Music Store, en samling på 400 U2-spor.

Denne spesialutgaven koster 3.290 kroner.

Til toppen