Apple lanserte supertynne iPod nano

Apple lanserte i går flere nye produkter, inkludert den mye omtalte iPod-mobilen. iPod nano er likevel mer interessant i Norge.

Apple lanserte i går flere nye produkter, inkludert den mye omtalte iPod-mobilen. iPod nano er likevel mer interessant i Norge.

Apple avduket i går flere nye produkter. Mest interessant for norske konsumenter er nok iPod nano, et flashminnebasert alternativ til iPod mini med en tykkelse omtrent som en blyant. Spilleren har fargeskjerm, Apples navigeringshjul og lagringskapasitet på enten 2 eller 4 gigabytes. Begge kommer i hvit eller sort design.

Spilleren måler 9,0 x 4,0 x 0,69 centimeter og veier 42 gram. Brukeren kan ha den i en halssnor med integrerte ledninger til hodetelefoner. Denne snoren er dog tilleggsutstyr.

Standardutstyr er vanlige hodetelefoner, USB-kabel og programvare, men iPod nano har den samme 30-pins dokktilkoblingen som iPod og iPod mini, og kan dermed benytte det samme tilleggsutstyret.

Batteritiden er oppgitt til inntil 14 timer. Batteriet kan lades opp gjennom USB-kabelen.

Prisen for 2 GB-utgaven er i Norge 1790 kroner, mens 4 GB-utgaven koster 2190 kroner.

Apple lanserte i går også versjon 5 av iTunes-programvaren for både Mac og Windows. Blant nyhetene er et nytt søkefelt, organisering av spillelister i mapper, Smart Shuffle, som gjør at brukeren kan justere "tilfeldighetene" låtene mikses etter, barnesikring og - for Windows-brukerne - automatisk synkronisering av kontakter og kalender fra Outlook til iPod. Programvaren kan lastes ned fra denne siden.

I USA ble også mobiltelefonen ROKR lansert. Dette er resultatet av et samarbeid mellom Apple og Motorola som ble annonsert i juli i fjor. Det spesielle med mobiltelefonen er at den har støtte for Apples iTunes Music Store.

Mobilen vil selges gjennom mobiloperatøren Cingular for 250 dollar, med to års bindingstid på mobilabonnementet.

Ifølge News.com er den utstyrt med et 512 MB minnekort, men skal likevel bare kunne lagre 100 iTunes-låter. Den veier 107 gram og er forøvrig utstyrt med VGA-kamera og fargeskjerm. Det er ikke oppgitt hvor lang spilletid batteriet klarer, men taletiden er oppgitt til å være inntil 9 timer.

Til toppen